About the Author: Av. Batın Yılmaz

Av. Batın Yılmaz
Av. Batın Yılmaz; Yabancılar hukuku alanında uzmanlaşmış İstanbul barosuna kayıtlı hukukçudur. Daha hızlı iletişim için bilgi@atakurumsal.com adresinden ulaşabilirsiniz

178 Comments

  1. Avatar
    ADIL 3 Ocak 2018 at 15:59 - Reply

    Merhaba 18.12.2017 tarihinde Geçici Koruma üzerinden başvuruda bulunduk fakat sisteme girdiğimizde şube müdürüne ulaşmıştır yazıyor daha normalmi zaman açısından acaba.Birde Kep ve Elektronik imza ile başvuru yürürlüğe girdimi alakası varmıdır. SYG

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 3 Ocak 2018 at 16:53 - Reply

      Merhaba, Çalışma Bakanlığında işleyiş sırasıyla

      1- Dosya şube müdürüne gider
      2- Şube müdürü dosyayı müsaitlik durumuna göre bir memura atar
      3- Memur dosyayı inceledikten sonra herhangi bir eksik yoksa şube müdürüne geri gönderir.
      4- Şu müdürü de dosyayı onaylaması için daire başkanına gönderir.

      Şu an için sizin dosyanız hala şube müdüründe görünüyor, yani incelemesi için bir memura henüz göndermemiş, olağan bir durum. KEP henüz başlamadı bu başvurunuz sonuçlanmadan başlarsa bile sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz.

  2. Avatar
    Naser 3 Ocak 2018 at 12:23 - Reply

    Hocam afganlilar cqlisma izini alabilirlermi

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 3 Ocak 2018 at 12:47 - Reply

      Merhaba, İnsani ikamet veya Geçici koruma kartınız varsa çalışma izni alabilirsiniz, fakat ilk önce iş bulmanız gerekiyor.

  3. Avatar
    Yusuf 2 Ocak 2018 at 11:10 - Reply

    Özbek bir çalışanın çalışma izni nasıl alınır?

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 2 Ocak 2018 at 12:21 - Reply

      Merhaba, özbek yabancı evde mi çalışacak yoksa işyerinde mi? evde çalışacaksa evde 15 yaşından küçük çocuk veya 65 yaşından büyük yaşlı olması gerekiyor, çalışma iznini de ev sahibi alabilir, yabancılar kendi adlarına çalışma izni alamazlar, iş yerlerinde çalışacaksa buranın bir şirket olması gerekiyor, ödenmiş sermayesi 100 bin tl olması ve 5 sigortalı Türk personelin çalışıyor olması gerekmektedir ve yine çalışma iznini iş yeri alacaktır.

  4. Avatar
    SİBEL GÖKÇE 7 Aralık 2017 at 11:41 - Reply

    Merhaba, suriyeli biri çalıştırmaktayız. çalışalı 1 sene oldu tekrar kayıdı yenilememiz gerekiyodu fakat yenileme tarihini gecirdik. il göç kaydı yeni girişini yapar gibi yapmamızı söyledi. fakat başvuruyu tamamlayamıyorum. İkamet Tezkeresi bilgilerini istiyor tezkere bilgilerini sorgula dediğimde ise “Aktif Bir Geçici Koruma ikameti ile ‘Yabanci Çalisma Izni’ basvurusu yapamazsiniz.” hatayı vermektedir. Ne yapmamız gerekiyor.

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 7 Aralık 2017 at 16:19 - Reply

      Merhaba, Geçici koruma başvurusu sekmesini tıklayıp başvurunuza oradan devam edebilirsiniz.

  5. Avatar
    Remziye 27 Kasım 2017 at 16:40 - Reply

    Giriş bilgilerinde süre belirtmemi istiyor sistem. Ben sözleşmemi belirsiz süreli olarak düzenledim. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 27 Kasım 2017 at 16:57 - Reply

      Merhaba, ücretsiz olarak verebilecek bilgilerimiz maalesef ki buraya kadar, bizden danışmanlık hizmeti almak isterseniz ücretimiz 750 TL + KDV dir.

  6. Avatar
    Remziye 27 Kasım 2017 at 14:27 - Reply

    Videoda iş sözleşmesinden bahsediliyor ve yabancı işçinin sözleşmesinin nasıl düzenleneceği konusunda bir detay belirtilmemiş. Standart iş sözleşmesinde “İşe Başlama Tarihi” vardır. Bu bölüme ne yazmamız gerekiyor? Onay gelmeden işe başlama tarihini bilemiyoruz.

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 27 Kasım 2017 at 15:41 - Reply

      Merhaba, standart sözleşmedeki işe başlama tarihini boş bırakıyorsunuz çalışma izni çıktıktan sonra da yabancıda kalan nüshasına çalışma izni çıkıp işe başladığı tarihi yazıyorsunuz.

  7. Avatar
    merve 9 Kasım 2017 at 22:04 - Reply

    Merhaba, suriyeli çalışanlar için prim teşviği var mı ayrı bir indirim söz konusu mu

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 10 Kasım 2017 at 13:55 - Reply

      Merhaba, Suriyeli yabancı çalışanlar için ülkemizde uygulanan SGK veya Vergi teşviği veya indirimi bulunmamaktadır.

  8. Avatar
    Salim SAYAR 8 Kasım 2017 at 12:42 - Reply

    Merhaba,

    Öncelikle ilginize teşekkür ederim.

    “Çalışma izin belgeniz, çalışma izni verilen görev, iş yeri ve adreste geçerli olup, farklı bir görev , iş yeri ve adreste çalışma veya çalıştırılmanız “ Kaçak Çalışma” hükümlerine tabidir” demektedir.

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 8 Kasım 2017 at 15:09 - Reply

      Merhaba, elbette kural yazılan gibidir, burada Suriyeli işçiye çalışma izni alırken görevine ne yazdığınız önemlidir, aşçı olarak işe aldığınız yabancı bulaşıkları yıkayabilir fakat kaynakçılık yapamaz veya satış elemanı olarak aldığınız bir yabancı herhangi bir mal ürün veya demo sevkiyatı yapabilir fakat, satış sonra teknik destek verebilir ama yazılım elemanı olarak çalışamaz, burada karar size aittir, bizler yabancının hangi görev ünvanı ile çalışma izni alındığını şimdi ise ne görev yapacağını bilmediğimiz için Türk ticaret kanunun izin verdiği durumları sizinle paylaştık. Yabancının yapacağı görev çok farklı ise çalışma iznini iptal edip tekrar ilgili görevde çalışma izni alabilirsiniz.

  9. Avatar
    Salim SAYAR 8 Kasım 2017 at 10:19 - Reply

    Merhaba,

    İş yerimizde çalıştırmak için Geçiçi Koruma üzerinden başvuruda bulunduk, onaylandı ve harç ödemesi maili geldi. Fakat, başvurduğumuz meslekte ihtiyacımız kalmadı. Başka meslek gruplarında çalıştırabilir miyiz ? Çözüm yolu var mıdır ?

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 8 Kasım 2017 at 11:01 - Reply

      Merhaba, aynı SGK numarası ve aynı adreste çalışması şartıyla başka bir departmanda çalışması sorun olmayacaktır. Fakat aynı adreste ve SGK da olmasına karşın, Güvenlik görevlisi, Eczacı, Mühendis gibi görevler kendisine veremezsiniz.

  10. Avatar
    ahmet 19 Eylül 2017 at 21:51 - Reply

    Merhaba ben türkiyede hukuk okuyorum.ve bu hukuku meslegini türkiyede devam ettirebilirmiyim bnu sormak istiyorum.afganistan uyrukluyum multeci kartim var ve bir arkadaşım bu sayfayı önerdi bende sizin bu konudaki bilgilerinize faydalanmak istiyorum.şimdiden tesekkurler

    • Ata Kurumsal
      Ata Kurumsal 20 Eylül 2017 at 11:16 - Reply

      Merhaba, yabancı hukuk fakültesi öğrencileri maalesef ki mesleklerini Türkiye’de yapamazlar, Avukatlık yabancılara yasak meslekler arasındadır.

Leave A Comment

Kurumsal danışmanınız olalım

Bizi aramak için  444 7 284

Şirketimiz en kısa zamanda sizinle iletişime geçecektir.